Heatvision® električno grijano staklo

Heatvision® je električno grijano staklo koje omogućuje kreiranje nevidljivih sistema grijanja i rješenja protiv kondenzacije stakala te otapanje snijega sa staklenih krovova.

Heatvision® električno grijano staklo sadrži inovativni, potpuno prozirni elektroprovodljivi premaz. Kada se dvije elektrode koje se nalaze na suprotnim krajevima stakla spoje na napajanje, stakleni premaz pretvara električnu energiju u toplinu.

Staklo se zagrijava na temperaturu od 20-40 °C (čak i ako su vanjske temperature niže od -30 °C), stvarajući ugodnu toplinu na svojoj površini. Ovisno o snazi ​​uloženoj u staklo, ova toplina zračenja može se koristiti za zagrijavanje prostora pomoću infracrvenog zračenja, stvaranje tople površine na staklu kako bi se spriječilo stvaranje kondenzacije na staklu ili stvaranje tople površine na vanjskoj strani staklenih struktura za zaustavljanje nakupljanja snijega ili leda.

Ovi čisti i transparentni sistemi zamjenjuju skupe konvencionalne sisteme s toplanama i krugovima tople vode, te ložišta i peći. U kombinaciji s obnovljivim izvorima električne energije Heatvision® stakla pružaju potpuno održivo rješenje za toplinu i udobnost svih prostora.

Prostorije grijane Heatvision® staklima odlikuje izvrsna udobnost, bez kondenzata na prozorima kao i bez hladnih mjesta u blizini prozora. Kvaliteta zraka u grijanim prostorijama je znatno viša nego kod korištenja sustava prisilnog vrućeg zraka te pozitivno utječe na smanjenje zdravstvenih problema uzrokovanih prašinom i grinjama.

Heatvision® je laminat grijaćeg i strukturalnog stakla koji se može lako prilagođavati i kombinirati s dvostrukim ili trostrukim izolacijskim staklom, ovisno o potrebama projekta. Intenzitet topline se može regulirati i upravljati te se lako integrira u sisteme automatizacije ili pametnih kuća. 

Heatvision® električno grijana stakla nemaju troškova održavanja.

Gdje se mogu koristiti Heatvision® stakla:

Vrata i prozori
Ugradnja Heatvision® stakala u prozore i vrata osigurava površine stakala bez kondenzata u svim uvjetima i svim prostorijama. Boravak pored prozora je ugodan i nema osjećaja hladnoće stakla.

Stakleni krovovi
Heatvision® stakla mogu osigurati dovoljnu toplinu da otope snijeg s krova ili nadstrešnice. Jednim pritiskom na prekidač možete rasteretiti krovnu konstrukciju i zaboraviti odlazak na krov po ekstremnim uvjetima. Izbjegnite troškove čišćenja i eventualne nezgode i štete.

Unutarnje staklene pregradne stijene
Osim vizualno vrlo ugodnog prostora, Heatvision® omogućava i ugodnu temperaturu u oba ili samo jednom ograđenom prostoru.

Vanjske staklene pregradne stijene
Zatvoreni bazeni, terase ili grijani zimski vrtovi korisniku trebaju ponuditi ugodne temperature i nesmetani pogled na krajolik. Uz Heatvision® stakla, ugodna atmosfera se ne mora nagrđivati glomaznim elementima za grijanje ili strujama prisilno vrućeg zraka unutar prostorije.

Heatvision® električno grijano staklo može se upotrijebiti umjesto klasičnih ventilkonvektora (fancoil) kako biste izbjegli zamagljivanje i kondenzaciju na staklu

Primjena:
– Staklo protiv kondenzacije: 20°C – 30°C
– Komforno staklo: 25°C – 35°C
– Staklo za primarno grijanje: 25°C – 45°C
– Staklo za topljenje snijega: 30°C – 60°C

Staklo može biti jednoslojno ili integrirano u dvostruko ili trostruko izolacijsko staklo.

Maksimalna dimenzija: 2.400 mm x 4.500 mm.

Snaga grijanja: 100 – 600 W/m2

Heatvision® električno grijana stakla proizvodi Formator sigurnosna stakla d.o.o. iz Kukuljanova (Rijeka). Više informacija na www.formator.hr

Formator sigurnosna stakla d.o.o.