Gradite s recikliranim materijalom

Durisol nudi „zadovoljstvo“ te je ekološki prikladan

Kod gradnje kuće odabir pravog građevinskog materijala ključan je za stvaranje zdravog životnog prostora. Taj bi odabir trebalo pomno preispitati prema aspektima održivosti i osiguravanja kvalitete i vrijednosti za sljedećih nekoliko generacija.

Zidovi i zimi i ljeti igraju važnu ulogu u stvaranju ugodne klime unutar objekta, ali imaju utjecaj i na potrošnju energije i operativne troškove. Za navedene kriterije optimalan je ekološki sustav gradnje s Leier Durisol proizvodima.

1934. godine jedan je, tada novi prirodni građevinski materijal pod nazivom Durisol, toliko obogatio sektor visokogradnje da se Durisol i danas koristi s velikim uspjehom te u međuvremenu proizvodi i obrađuje u cijelom svijetu. Leier Durisol sustav nudi sve fizikalne građevinske prednosti koje objedinjuje kombinacija drveta i betona. Durisol ima odličnu sposobnost toplinske i zvučne izolacije te zbog masivne betonske jezgre izvrsnu sposobnost zadržavanja topline. Još jedna odlična karakteristika Durisol sustava jest difuzijska propusnost koja vrlo učinkovito osigurava ravnotežu vlage između zidova i zraka u prostoru i stvara zdravu klimu i ugodan osjećaj pri stanovanju. Tome se pridružuju iznimna sposobnost izolacije i apsorpcije zvuka, koja također pridonosi udobnosti objekta.

Za Durisol se odlučuju uglavnom oni investitori i projektanti koji koriste građevinske materijale visoke kvalitete i pri izboru razmišljaju o okolišu i štednji energije.
Piljevina od koje se izrađuje Durisol, naravno, obnovljiv je i recikliran materijal. S njom se miješaju cement, voda i posebni dodaci u odgovarajućim omjerima kako bi se dobio Durisol, koji objedinjuje sve prednosti drveta i betona: stabilan je i čvrst kao opeka, potpuno je otporan na vatru (Vatrootpornost REI 180), a za korisnike objekta nudi čitav niz daljnjih prednosti.

Od Durisola se ne grade isključivo vanjski zidovi objekta, već i pregradni zidovi te nosivi unutarnji zidovi. Štoviše, ovo tehničko rješenje stoji na raspolaganju i kao predgotovljeni zidni panel koji u značajnoj mjeri osuvremenjuje i ubrzava gradnju. Uz ugrađenu armaturu i betonski sloj ispune objekti od Durisol zidarskih elemenata sigurni su i u slučaju potresa.

Područje korištenja Leier Durisol sustava:
– obiteljske kuće
– stambene zgrade s više katova
– kuće s niskom potrošnjom energije i pasivne kuće
– socijalni centri, bolnice
– škole, vrtići
– crkve
– industrijske zgrade
– poljoprivredni objekti
– okna dizala

Objekti od Durisola koji gotovo i ne troše energiju!

Nakon 2020. godine uporabnu dozvolu dobit će isključivo objekti s potrošnjom energije koja je približna nuli. Zato već danas treba planirati unaprijed te odabrati odgovarajuće građevinske materijale, pa tako i materijal zida koji će ispunjavati zahtjeve propisa koji će nakon 2020. godine stupiti na snagu.

Durisol je i po tom pitanju dobar odabir: u ponudi se nalaze i elementi s integriranom toplinskom izolacijom koji zadovoljavaju sve strože propise po pitanju energetske uštede objekata kad se koriste kao vanjski nosivi zid.

Zahvaljujući patentu u vlasništvu Leier grupacije, Durisol ekološke građevinske elemente proizvodi isključivo naša tvrtka.
Naša tvrtka uvijek je prednjačila u primjeni tehnologije koja čuva okoliš, kao i po pitanju praktične provedbe održivog razvoja. Durisol se tako odlično uklapa u naša proizvodna načela.
Prilikom proizvodnje Durisol zidarskih elemenata, koji mogu biti i od recikliranog drveta, pozornost posvećujemo tome da imamo minimalan učinak na okoliš. U usporedbi s proizvodnjom drugih građevinskih materijala, pri proizvodnji Durisola emisije ugljičnog dioksida su najmanje.

Kao odgovorna tvrtka u prvom planu uvijek imamo očuvanje okoliša i naš cilj nije ništa drugo, nego prema svojim mogućnostima pridonijeti ostvarenju ljepšeg života u budućnosti.“

Leier-Leitl d.o.o.