Glass Dynamics prodajom temeljnog kapitala prešao “u ruke” tvrtke Press Glass SA

Tvrtka Press Glass objavljuje da je 16. kolovoza 2017. godine tvrtka Press Glass NA Inc., sestrinska tvrtka Press Glass SA, kupila 100% temeljnog kapitala tvrtke Glass Dynamics Inc., koja se nalazi u Sjevernoj Karolini, SAD.

Osnovan 1986. godine, Glass Dynamics je postao visokokvalitetni proizvođač stakla koji prvenstveno opskrbljuje industriju za obradu stakla. Djelujući iz postrojenja od 9000 m2, tvrtka je prvenstveno orijentirana prema srednjem i južnom američkom području. Ponuda obuhvaća kaljenje stakla, IZO staklo, maskirajuće čeone ploče – Spandrel, emajliranje, digitalni tisak i sitotisak, pjeskarenje, brušenje stakla (grubo, fino i poliranje) i bušenje. Tvrtka također proizvodi sve staklene sisteme koji se koriste kod uređenja i izgradnje, uključujući i konstrukcije bez okvira, kao i staklene nadstrešnice.

Glass Dynamics proizvodi 150.000 m2 visoko obrađenih staklenih jedinica godišnje i trenutno broji 130 zaposlenika. Tvrtka ostvaruje godišnji promet koji iznosi $18M USD. Radeći kao tim s trenutnim zaposlenicima, direktorima i menadžmentom, tvrtka planira proširiti svoju ponudu proizvoda i povećati kapacitet, nastavljajući vrhunsku uslugu prema korisnicima.

Osnovana  1991. godine, tvrtka Press Glass SA djeluje preko svojih deset tvornica lociranih na području Europe – u Velikoj Britaniji, Poljskoj i Hrvatskoj, koje osim što proizvode staklo, istovremeno opskrbljuju tržišta na području Europe, Sjeverne Amerike i Azije. Press Glass opskrbljuje široku paletu kupaca, uključujući proizvođače prozorskih okvira, proizvođača vrata, stakla za vatrozid, izvođače interijera, komercijalne proizvođače fasada i instalatere.

Tvrtka također opskrbljuje proizvođače fotonaponskih ploča  sa visokovolumnim i visokokvalitetnim jednostrukim kaljenim staklom. Proizvodnja godišnje iznosi više od 6,5 m2 staklenih jedinica. Za proizvodnju svih proizvoda tvrtka godišnje koristi više od 15 milijuna m2 osnovnog stakla.

Tvrtka Press Glass NA Inc. osnovana je 2016. godine i nalazi se u New Yorku (SAD), te predstavlja Press Glass stakla na tržištu Sjeverne Amerike.

Ostale informacije o tvrtki dostupne su:

www.pressglass.com
www.glassdynamics.com