Geberit Volex

Novi univerzalni višeslojni sustav za opskrbu vodom iz Geberita

Novi univerzalni višeslojni sustav za opskrbu vodom iz Geberita

Novi sustav za opskrbu vodom Geberit Volex kombinacija je dvije dobro uhodane i provjerene tehnike: višeslojnih cijevi i stisnutih spojeva. Ova je kombinacija već desetljećima sinonim za učinkovite, sigurne i ekonomične vodoinstalaterske postupke. Geberit Volex nudi brojna poboljšanja koja dodatno olakšavaju postupak ugradnje te proširuju raspon mogućih primjena.

Geberit Volex: Cijevi Geberit Volex mogu se koristiti za dovod pitke vode svugdje u objektu te za podno i radijatorsko grijanje.

geberit02-k63-300Višeslojne cijevi Geberit Volex sastoje se od unutarnje cijevi izrađene od materijala PE-RT (polietilen), srednje aluminijske cijevi i vanjskog zaštitnog sloja od materijala PE-RT. Cijevni slojevi su međusobno spojeni pomoću vezivnog sredstva. Unutarnja cijev potpuno je otporna na koroziju i stoga zdravstveno sigurna. Srednji aluminijski sloj cijev čini stabilnom (no istovremeno i savitljivom) te djeluje kao pregrada koja sprječava difuziju kisika. Vanjski bijeli sloj štiti aluminijsku jezgru od korozije i mehaničkih udara.
Osim višeslojnih, Geberit nudi i bijele jednoslojne cijevi izrađene od jednog sloja materijala PE-RT. Ove su cijevi zbog svoje fleksibilnosti pogodne za podno grijanje, no može ih se koristiti i za dovod pitke vode.

Sustav Geberit Volex testiran je prema standardu EN 21003. Kao i ostali Geberitovi proizvodi, i ovaj je sustav opsežno analiziran i testiran – i u stvarnim uvjetima i u nepovoljnim okolnostima. Velika je pažnja posvećena praktičnosti i jednostavnosti ugradnje.

Više informacija na: www.geberit.hr/volex