GEALAN predstavlja inovacije s najvišim tehničkim i funkcionalnim zahtjevima

Međunarodni Forum budućnosti

Međunarodni forum budućnosti 2023. ponudio je nove proizvode, daljnji razvoj i digitalna rješenja za industriju. Gosti iz cijele Europe mogli su saznati o širokom portfelju usluga, novitetima, ali i pogledima na buduće izazove i mogućnosti industrije. Oko 400 gostiju iz 14 zemalja iz cijele Europe bilo je uživo na mjestu događaja na GEALAN-ovoj glavnoj lokaciji u Oberkotzau, a daljnjih 300 sudionika uključilo se putem live streama.

 „Opet smo ga učinili maksimalno fleksibilnim i jednostavnim: oni koji nisu bili prisutni mogli su lako pratiti naše uzbudljive prezentacije u live streamu. Mislim da je za sve naše goste bilo ponešto: naši su stručnjaci istaknuli strateške teme i izvukli korisne savjete za svakodnevno poslovanje, razgovarali smo o premium proizvodima i fokusirali se na buduću temu usluge. Na taj način isporučujemo stvarnu dodanu vrijednost za naše partnere koji su bili prisutni na Međunarodnom forumu budućnosti 2023. Sve povratne informacije koje sam dosad dobio od naših partnera bile su izuzetno pozitivne.”

Ivica Maurović, generalni direktor GEALAN-a vrlo je zadovoljan drugim izdanjem foruma u hibridnom formatu

Budućnost razvoja novih sustava za prozore

André Wunsch, voditelj odjela za upravljanje proizvodima / inovacije / centar za korisničku podršku u GEALAN-u, u svom je izlaganju najprije iznio povijest razvoja vrhunske površinske tehnologije GEALAN-acrylcolor®, koja se kontinuirano razvija i nakon više od 40 godina. Po prvi put na Međunarodnom forumu budućnosti 2023. mogao je predstaviti skoru moguću kombinaciju PMMA površine s tamno-sivim profilnim tijelom i izborom odgovarajućih dekor folija.

Ovakva tamna umjetnička djela s atraktivnom premium površinom, sivim temeljnim tijelom i odgovarajućim ukrasnim folijama mogu se pronaći u GEALAN sustavima S 8000, S 9000, S 9000 HST, S 9000 NL, GEALAN-KUBUS®, a kasnije i u novom premium sustav GEALAN-KONTUR®. GEALAN također nastavlja rad na održivom putu recikliranja u novim kombinacijama: tamni profili također su opremljeni jezgrom za recikliranje na način koji štedi resurse i ekološki je prihvatljiv. U budućnosti će se dokazana površina GEALAN-acrylcolor® spojiti s tamnim osnovnim tijelom u svojim vrhunskim bojama RAL 7016, RAL 9005 i DB 703. Dok visokokvalitetni PMMA oplemenjuje tamne GEALAN profile izvana, šest odgovarajućih ukrasnih folija bit će dostupno za unutrašnjost u budućnosti, od antracit sive do crne i DB 703.

U predavanjima su bile istaknute uzbudljive mogućnosti vezane uz prozore budućnosti: GEALAN-ova inteligentna rješenja za automatizaciju, objedinjena pod novim brendom pametne kuće TEXINO, bila su jednako bitna tema kao i inovativna ventilacija i izvrsna GEALAN-ova rješenja za planiranje. Karl Dietrich Wellsow, direktor GEALAN-ove sestrinske tvrtke DBS (Digital Building Solutions), svojim je programima za vizualizaciju prozora predložio nove, nekomplicirane opcije za određivanje prikladnih prozora s prikladnim dizajnom i ostvarivom veličinom za zadane građevinske projekte. Na kraju, ali ne manje važno, na programu je bilo i drugo uvodno predavanje: prof. Stefan Wengler, sveučilišni profesor i konzultant za marketing i prodaju na B2B tržištima, u svojem je predavanju “Servitizacija” jasno istaknuo da se mnoga očekivanja kupaca unutar industrije mijenjaju u smislu da se od proizvoda uvijek očekuje usluga koja prepoznaje stvarne potrebe kupaca. “Razmišljati u smislu dodane vrijednosti umjesto troškova” bila je jedna od njegovih krilatica i ujedno dobronamjeran savjet donositeljima odluka u industriji.

“Obilasci tvornica na dvije njemačke lokacije Oberkotzau i Tanna zaokružili su Međunarodni forum budućnosti 2023. Kroz tu sinergiju znanja, iskustava, informativnih predavanja iz industrije, zanimljivih uvida tijekom obilaska pogona, uzbudljivih rasprava, zaista smo uživali zajedno i još jednom pokazali da imamo najbolje partnere s kojima ovakav B2B pomiče granice. Svi zaposlenici uključeni u ovaj zahtjevni projekt odradili su izvrstan posao, a naši kupci bili su oduševljeni organizacijom, odabirom tema i provedbom cijelog događaja. Zajedno s Upravom tvrtke spojili smo ugodno s korisnim i još jednom pokazali kako svi zajedno težimo jednom cilju.”

Robert Križanović, direktor GEALAN d.o.o. prenio je dojmove nakon ovogodišnjih predavanja i razmjene iskustava

O GEALAN-acrylcolor®

Provjerena površinska tehnologija GEALAN-acrylcolor® dosljedno se razvija više od 40 godina. Prozori s GEALAN-acrylcolor® ispunjavaju najviše tehničke i funkcionalne zahtjeve za inovativne, obojene površine. Vrhunska površina iz GEALAN-a čini gotove profile izdržljivima, otpornima na ogrebotine, vremenske uvjete, neosjetljivim na prljavštinu i jednostavnim za održavanje.

GEALAN-acrylcolor® u činjenicama i brojkama:

  • Više od 5 milijuna metara profila ekstrudira se s GEALAN acrylcolor® površinom svake godine
  • 35% GEALAN profila u Njemačkoj već je završeno s GEALAN-acrylcolor®
  • GEALAN-acrylcolor® dostupan je u 63 boje / 6 metalik boja / 9 standardnih boja
  • Novi alati omogućuju stope recikliranja veće od 55% za GEALAN acrylcolor® profile
  • GEALAN ima najvišu razinu tehnološke stručnosti u vlastitoj alatnici u sjedištu u Oberkotzau
  • GEALAN-acrylcolor® stalno se razvija kroz istraživanje materijala i ispitivanje kvalitete te se proširuje u pogledu boja i komponenti

Gealan d.o.o.