Fond za zaštitu okoliša

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost poziva upravitelje i predstavnike stanara da dođu na radionice i individualna savjetovanja u pripremi projekata za energetsku obnovu svojih zgrada

“Sektor za energetsku učinkovitost Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost besplatno će savjetovati i pomagati upraviteljima i predstavnicima stanara pripremiti projekte kako bi povukli što više novaca za energetsku obnovu svojih zgrada.“, kazao je danas na skupu upravitelja zgrada koji se održao u Zagrebu v.d. direktora Fonda Ljubomir Majdandžić.

web.jpgGospodin Majdandžić istaknuo je da je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo natječaj preko kojeg je stanarima dostupno 147 milijuna kuna te da se od ove godine prelazi s nacionalnog na europsko sufinanciranje. Iznos koji se može dobiti varira, ovisno o izvedenim radovima, od minimalnih 100 tisuća pa do maksimalnih 13 milijuna kuna. „U prvoj polovici studenog Fond će organizirati radionice, popis lokacija i termine održavanja objavit ćemo na našoj internet stranici, pa pozivam upravitelje i predstavnike stanara da dođu na neku od tih radionica te se podrobnije upoznaju sa natječajnim uvjetima i procedurama.“, najavio je Majdandžić.

Skupu je nazočio i ministar graditeljstva Lovro Kušćević. Naglasio je da na upravitelje zgrada gleda kao na važnog partnera s kojim će na korist vlasnika stanova u potpunosti iskoristi svih 70 milijuna eura koja su nam trenutno na raspolaganju i alocirati nova.

A da bi uspjeli dobiti taj novac upravitelji zgrada, odnosno predstavnici stanara morat će u sklopu natječajne dokumentacije priložiti 15-različitih dokumenata te se u samoj provedbi projekta, ukoliko bude odobren, striktno pridržavati svih propisanih procedura.