ETHERMA elektro sustav zaštite od smrzavanja

Grijanje otvorenih prostora – rampe, heliodromi

Grijanje na otvorenome je moguće. Uz ugradnju u beton i valjani asfalt grijaća mreža ETHERMA BRS upotrebljava se na rampama za pristup parkiralištima, pristupnim putovima za hitne slučajeve, ulaznim područjima itd. da ne bi bilo snijega i leda. Grijaće mrežice polažu se na nosivi podsloj (beton ili asfalt) u skladu s planom polaganja.

BETON: Nakon polaganja grijaćih prostirki nanosi se beton – idealno za betonske estrihe, tekući beton, monolitni beton, beton na gradilištu i čak za zaštitni sloj betona debljine 3 cm. Polaganje u šljunčani sloj moguće je u određenim uvjetima.

ASFALT: Nakon polaganja grijaćih prostirki nanosi se prvi sloj valjanoga asfalta koji se ručno raspodjeljuje i sabija. Gornji sloj premazuje se u drugom koraku postupka. Temperatura valjanoga asfalta iznosi 180 °C. Minimalna debljina asfalta je 6 cm (2 × 3 cm). Zrno donjega sloja: 0 – 8 mm, veličina zrna gornjega sloja: 0 – 8 mm ili 0 – 11 mm.

Grijanje i osiguravanje cjevovoda i krovnih drenažnih sustava – hidranti, oluci i krovovi

Robusne samoregulirajuće grijaće trake eTRACE-15-PRO i eTRACE-25PRO, pogodne su za temperature do 65 °C i mogu se upotrebljavati kao grijaća traka, ali i za grijanje krovnih žljebova. Pogodne su za upotrebu u zgradama, kao i u industriji. Vodiči za opskrbu su bakar obložen niklom.

Sve grijaće trake otporne su na vlagu i UV zrake. Pravi uvjet za dugi vijek trajanja i apsolutnu pouzdanost. Kao samoregulirajuće grijaće trake moguće ih je jednostavno izrezati na željenu duljinu i odmah upotrijebiti. Kad je riječ o grijanju krovnih žljebova, pogodne su i za plastične žljebove. Kao grijaća traka; posebice kao zaštita od mraza ili za stabilizaciju temperature na cijevima i spremnicima.

Kontrola sustava

Svi grijaći sustavi imaju potpunu kontrolu i jednostavni su za primjenu i uporabu jednostavnim klikom gumba na termostatu ili vašem pametnom telefonu.

Na ovaj način ne samo da čuvamo građevinu bilo koje vrste te je konzerviramo već i osiguravamo prijeteće čimbenike samom korisniku koji prouzrokuju i neugodne zimske momente na klizave površine ledene sige i sl.

ETHERMA Elektrowärme GmbH