DVOSLOJNI GOTOV PARKET FIRME «POŽGAJ»

Iako na inozemnom tržištu prisutan već dugo godina, gotov parket malo je poznat proizvod na hrvatskom tržištu. Nemali broj hrvatskih parketara i velik broj krajnjih kupaca nikad nije čuo za ovu vrstu parketa, a još su manje upoznati sa njegovim svojstvima.

Gotov parket, kao što mu i samo ime govori, parket je koji je pripremljen za postavljanje i to na način da je unaprijed strojno brušen i lakiran.

Dvoslojni gotov parket debljine 11 mm sastoji se od dva međusobno slijepljena sloja drvenih lamela. Donji sloj čini lamela od mekog drveta (jele) debljine 7 mm, a gornji sloj lamela od različitih vrsta tvrdog drveta debljine 4 mm.

Gotov parket u inozemstvu je poznat kao parket superiornijih svojstava u usporedbi s klasičnim vrstama parketa tj. masivnim i lam parketom te je na temelju te činjenice u kratkom roku uspio preuzeti veći udio europskog tržišta parketa.

Što ga čini boljim? Poznata je činjenica da masivni parket voli «raditi», dakle, skupljati se i širiti, izbočiti ili iskriviti, ovisno o raznim neodgovarajućim čimbenicima kojima je okružen (vlazi zraka, neodgovarajućoj pripremljenosti podloge itd.). Upravo zbog sastava dvoslojnog gotovog parketa, utjecaj ovih čimbenika znatno je smanjen. Ukršteno slijepljene lamelice mekog i tvrdog drva međusobno vrše «smirujući» utjecaj te je na taj način dobiven parket stabilnijih fizičkih svojstava. Stoga je ovaj parket pogodan za polaganje na podno grijanje.

Strojno naneseni visoko kvalitetni UV akrilni eko-lak znatno je otporniji od ručno nanesenog laka, budući da je nanesen 7 puta (5 temeljnih i 2 završna sloja).

Visokokvalitetni dvoslojni gotovi parket firme PARKETI POŽGAJ d.o.o. iz Velikog Bukovca prilagođen je potrebama i željama najzahtjevnijih zapadno-europskih kupaca, na čijim tržištima uglavnom i nalazi svoj plasman.

Izbor od preko 20 vrsta drveta, dimenzija i klasa doista omogućava postizanje vrhunskog estetskog dojma u svim interijerima.

Dimenzije koje su na raspolaganju kreću se od 500/600x70x11 mm, pa do parketa većih dimenzija kao što su 800/900/1000/1200x90x11 mm.

Izbor vrsta tvrdog drveta kreće se od priznatih domaćih vrsta poput hrasta, javora, jasena, parene bukve i trešnje, do egzotičnih američkih (hard maple, black cherry), afričkih (doussie, iroko) i južnoameričkih vrsta.

Postavljanje gotovog parketa pojednostavljeno je i ubrzano, budući da se lijepljenje dvokomponentnim ljepilom može izvršiti i u kućnoj radinosti, a nakon postavljanja dovoljno ga je premazati parketnim voskom. Dakle, izbjegnuto je višekratno premazivanje i dugotrajno čekanje da se lak osuši.

Sasvim je sigurno da će, nakon europskog, i domaće tržište prihvatiti gotove parkete POŽGAJ kao odabir trajne podne obloge, koja se nameće svojom kvalitetom, prirodnošću i estetskim doprinosom.

Parketi Požgaj d.o.o.