Đuro Horvat predstavljao Hrvatsku među najboljim poduzetnicima svijeta

Nagrada EY Poduzetnik godine 16. godinu za redom održana je ove godine u Monte Carlu, a hrvatsko je izdanje svoju premijeru doživjelo prošle godine kada su titulu prvih pobjednika ponijeli Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit.

2016-05-27-horvat-1-200.jpgĐuro Horvat, vlasnik tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca, dobitnik je ovogodišnje nagrade EY Poduzetnik godine za Hrvatsku. Tvrtka Tehnix d.o.o. je vodeća eko industrija u ovom dijelu Europe za projektiranje, proizvodnju, servisiranje strojeva, opreme, postrojenja i tehnologije koji su u funkciji zaštite okoliša. Tvrtka je osnovana prije 25 godina, a danas ima više od 325 stalno zaposlenih, čak 50 vlastitih patenata i inovacija te preko 350 vlastitih proizvoda koji se plasiraju na domaćem i svjetskom tržištu.

11.06.2016. Australski poduzetnik Manny Stul proglašen je  u Monte Carlu svjetskim poduzetnikom godine.

Manny Stul titulu EY Svjetskog poduzetnika godine, svojevrsnog poduzetničkog Oscara, osvojio je u konkurenciji 55 poduzetnika iz čitavog svijeta, koji su svoje mjesto u finalnom izboru osigurali nakon što su proglašeni nacionalnim pobjednicima.

Manny Stul predsjednik je tvrtke Moose Enterprise Holdings & Controlled Entities.

Dijete poljskih izbjeglica, Stul je radio kao građevinski radnik kako bi prikupio kapital za svoj prvi posao koji je postupno prerastao u jednu od najvećih i najinovativnijih tvrtki za proizvodnju i prodaju poklona u Australiji. Potom je preuzeo tvrtku Moose Toys i pretvorio je u 6. proizvođača igračaka i igara za djecu i odrasle u SAD-u i 4. u Australiji. Igračke proizvedene u Kini i Hong Kongu tvrtka prodaje u više od 80 zemalja.