Početak Graditeljstvo Energetska učinkovitost Durisol, građevinski materijal bez kompromisa

Durisol, građevinski materijal bez kompromisa

Inteligentno, učinkovito, ekološki

Kod gradnje kuće odabir pravog građevinskog materijala ključan je za stvaranje zdravog životnog prostora. Taj bi odabir trebalo pomno preispitati prema aspektima održivosti i osiguravanja kvalitete i vrijednosti za sljedećih nekoliko generacija.

Zidovi i zimi i ljeti igraju važnu ulogu u stvaranju ugodne klime unutar objekta, ali imaju utjecaj i na potrošnju energije i operativne troškove. Za navedene kriterije optimalan je ekološki sustav gradnje s Leier Durisol proizvodima.

1934. godine jedan je, tada novi prirodni građevinski materijal pod nazivom Durisol, toliko obogatio sektor visokogradnje da se Durisol i danas koristi s velikim uspjehom te u međuvremenu proizvodi i obrađuje u cijelom svijetu. Leier Durisol sustav nudi sve fizikalne građevinske prednosti koje objedinjuje kombinacija drveta i betona. Durisol ima odličnu sposobnost toplinske i zvučne izolacije te zbog masivne betonske jezgre izvrsnu sposobnost zadržavanja topline. Još jedna odlična karakteristika Durisol sustava jest difuzijska propusnost koja vrlo učinkovito osigurava ravnotežu vlage između zidova i zraka u prostoru i stvara zdravu klimu i ugodan osjećaj pri stanovanju. Tome se pridružuju iznimna sposobnost izolacije i apsorpcije zvuka, koja također pridonosi udobnosti objekta.

Za Durisol se odlučuju uglavnom oni investitori i projektanti koji koriste građevinske materijale visoke kvalitete i pri izboru razmišljaju o okolišu i štednji energije.
Piljevina od koje se izrađuje Durisol, naravno, obnovljiv je i recikliran materijal. S njom se miješaju cement, voda i posebni dodaci u odgovarajućim omjerima kako bi se dobio Durisol, koji objedinjuje sve prednosti drveta i betona: stabilan je i čvrst kao opeka, potpuno je otporan na vatru (Vatrootpornost REI 180), a za korisnike objekta nudi čitav niz daljnjih prednosti.

Područje korištenja Leier Durisol sustava

  • obiteljske kuće
  • višekatne stambene zgrade
  • niskoenergetske i pasivne kuće
  • državne ustanove i bolnice
  • škole, dječji vrtići
  • crkve
  • industrijske zgrade
  • poljoprivredni objekti
  • otvori za dizala

Objekti od Durisola koji gotovo i ne troše energiju!

U ponudi se nalaze i elementi s integriranom toplinskom izolacijom koji zadovoljavaju sve strože propise po pitanju energetske uštede objekata kad se koriste kao vanjski nosivi zid.

Zahvaljujući patentu u vlasništvu Leier grupe, Durisol ekološke građevinske elemente proizvodi isključivo naša tvrtka.
Naša tvrtka uvijek je prednjačila u primjeni tehnologije koja čuva okoliš, kao i po pitanju praktične provedbe održivog razvoja. Durisol se tako odlično uklapa u naša proizvodna načela.
Prilikom proizvodnje Durisol zidarskih elemenata, koji mogu biti i od recikliranog drveta, pozornost posvećujemo tome da imamo minimalan učinak na okoliš. U usporedbi s proizvodnjom drugih građevinskih materijala, pri proizvodnji Durisola emisije ugljičnog dioksida su najmanje.

Kao odgovorna tvrtka u prvom planu uvijek imamo očuvanje okoliša i naš cilj je prema svojim mogućnostima pridonijeti ostvarenju ljepšeg života u budućnosti.

Leier Leitl d.o.o.

Pin It on Pinterest

Sviđa Vam se stranica

Podijelite ju s prijateljima!

Exit mobile version

You have successfully subscribed to the newsletter

Došlo je do pogreške prilikom slanja ... Molimo Vas ponovite ...

Korak u prostor will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.

PRIJAVA NA NEWSLETTER

POKLON - DOWNLOAD
4 BROJA KORAKA - 2019.