Durisol, građevinski materijal bez kompromisa

Inteligentno, učinkovito, ekološki

Kod gradnje kuće odabir pravog građevinskog materijala ključan je za stvaranje zdravog životnog prostora. Taj bi odabir trebalo pomno preispitati prema aspektima održivosti i osiguravanja kvalitete i vrijednosti za sljedećih nekoliko generacija.

Zidovi i zimi i ljeti igraju važnu ulogu u stvaranju ugodne klime unutar objekta, ali imaju utjecaj i na potrošnju energije i operativne troškove. Za navedene kriterije optimalan je ekološki sustav gradnje s Leier Durisol proizvodima.

1934. godine jedan je, tada novi prirodni građevinski materijal pod nazivom Durisol, toliko obogatio sektor visokogradnje da se Durisol i danas koristi s velikim uspjehom te u međuvremenu proizvodi i obrađuje u cijelom svijetu. Leier Durisol sustav nudi sve fizikalne građevinske prednosti koje objedinjuje kombinacija drveta i betona. Durisol ima odličnu sposobnost toplinske i zvučne izolacije te zbog masivne betonske jezgre izvrsnu sposobnost zadržavanja topline. Još jedna odlična karakteristika Durisol sustava jest difuzijska propusnost koja vrlo učinkovito osigurava ravnotežu vlage između zidova i zraka u prostoru i stvara zdravu klimu i ugodan osjećaj pri stanovanju. Tome se pridružuju iznimna sposobnost izolacije i apsorpcije zvuka, koja također pridonosi udobnosti objekta.

Za Durisol se odlučuju uglavnom oni investitori i projektanti koji koriste građevinske materijale visoke kvalitete i pri izboru razmišljaju o okolišu i štednji energije.
Piljevina od koje se izrađuje Durisol, naravno, obnovljiv je i recikliran materijal. S njom se miješaju cement, voda i posebni dodaci u odgovarajućim omjerima kako bi se dobio Durisol, koji objedinjuje sve prednosti drveta i betona: stabilan je i čvrst kao opeka, potpuno je otporan na vatru (Vatrootpornost REI 180), a za korisnike objekta nudi čitav niz daljnjih prednosti.

Područje korištenja Leier Durisol sustava

  • obiteljske kuće
  • višekatne stambene zgrade
  • niskoenergetske i pasivne kuće
  • državne ustanove i bolnice
  • škole, dječji vrtići
  • crkve
  • industrijske zgrade
  • poljoprivredni objekti
  • otvori za dizala

Objekti od Durisola koji gotovo i ne troše energiju!

U ponudi se nalaze i elementi s integriranom toplinskom izolacijom koji zadovoljavaju sve strože propise po pitanju energetske uštede objekata kad se koriste kao vanjski nosivi zid.

Zahvaljujući patentu u vlasništvu Leier grupe, Durisol ekološke građevinske elemente proizvodi isključivo naša tvrtka.
Naša tvrtka uvijek je prednjačila u primjeni tehnologije koja čuva okoliš, kao i po pitanju praktične provedbe održivog razvoja. Durisol se tako odlično uklapa u naša proizvodna načela.
Prilikom proizvodnje Durisol zidarskih elemenata, koji mogu biti i od recikliranog drveta, pozornost posvećujemo tome da imamo minimalan učinak na okoliš. U usporedbi s proizvodnjom drugih građevinskih materijala, pri proizvodnji Durisola emisije ugljičnog dioksida su najmanje.

Kao odgovorna tvrtka u prvom planu uvijek imamo očuvanje okoliša i naš cilj je prema svojim mogućnostima pridonijeti ostvarenju ljepšeg života u budućnosti.

Leier Leitl d.o.o.