Drvoproizvod unaprjeđuje svoje poslovanje i kroz Europske fondove

Drvoproizvod d.o.o. Jastrebarsko od samih svojih početaka još davne 1970. godine pratio je najnovije trendove u proizvodnji i poslovanju, pa je već u prvih deset godina postojanja izgrađena nova tvornica, opremljena modernom tehnologijom.

Glavni proizvodni program tvornice danas je široka paleta proizvoda DIVINE PARQUET linije, što obuhvaća proizvodnju parketa, masivnih i višeslojnih seljačkih podova te chevron podova izrađenih od visoko kvalitetnog hrasta, bukve i jasena s kontroliranim podrijetlom. Na tržište se plasira gotovi pod s preko 50 vrsta uljenih i lakiranih završnih obrada. Osim kvalitetom podovi iz kolekcije DIVINE PARQUET svojim dizajnom privlače i najzahtjevnije kupce.

Riječ je o vrlo kvalitetnom proizvodu koji zadovoljava i zahtjevne standarde globalnog tržišta posebice ako se uzme u obzir da Drvoproizvod d.o.o. čak 85% izvozi u europske i druge zemlje, a tek manji dio proizvodnje plasira na domaće tržište. Uspješno poslovanje i kvalitetu proizvoda potvrđuju i prestižne nagrade osvojene tijekom godina.

Europski projekt za dodatnu kvalitetu

Težnja tvrtke je stalno unaprjeđivanje poslovanja, uvođenju modernih i suvremenih tehnologija proizvodnje te širenju poslovnih kapaciteta. Zato je Drvoproizvod, u suradnji s Veleučilištem u Karlovcu kao partnerom, započeo provedbu projekta “Razvoj i primjena površinskih obrada višeslojnog poda linije Divine Parquet”, ref. oznake KK.01.2.1.02.0331., u sklopu Poziva „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (IRI) – faza II.

  • Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.388.143,34 HRK.
  • Ukupna vrijednost EU potpore iznosi 3.640.469,01 HRK.
  • Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci.

Projekt „Razvoj i primjena površinskih obrada višeslojnog poda linije Divine Parquet“ ima za cilj doprinijeti strateškoj segmentaciji poduzeća u proizvodnji prilagođenih proizvoda – uljenih podova s apliciranim lakovima provedbom istraživačko- razvojnih aktivnosti u dijelu finalne obrade. Rezultati projekta utjecat će na Drvoproizvod d.o.o. tako da će povećati konkurentnost uvođenjem značajno unaprijeđenog proizvoda na tržište i na taj će se način ojačati tržišna konkurentnost tvrtke. Nabavkom opreme povećat će se kvaliteta proizvoda i produktivnost, a suradnja sa znanstveno – istraživačkim sektorom će  povećati razinu istraživačko – razvojnog potencijala tvrtke te omogućiti veću fleksibilnost u razvoju novih proizvoda ponajprije kroz transfer tehnologija i znanja. A sve s ciljem stvaranja proizvoda koji će kvalitetom i dizajnom zadovoljavati sve potrebe tržišta za kvalitetnim i modernim drvenim podnim oblogama.

U korak s trendovima

Drvoproizvod d.o.o. je član Europskog udruženje proizvođača parketa (FEP-a) i Real Wood-a. FEP je najznačajnija strukovna organizacija koja ispred Europske unije brani interese europskih proizvođača parketa. Glavni cilj organizacije je ojačati i poboljšati poziciju podova od drva u odnosu na druge podne obloge.

U okviru udruženja Real wood, promiču se vrijednosti drva kao materijala koji se može u potpunosti reciklirati. Može se rabiti i ponovno upotrijebiti, reciklirati i na kraju pretvoriti u bioenergiju.  Ekološke prednosti pravog drva kao poda su neosporne. U preradi i zbrinjavanju drva troši se daleko manje energije nego kod bilo kojeg drugog građevinskog materijala. Kako popularnost podova od pravog drva raste, tako raste i predanost uzgoju drva.

Drvoproizvod d.o.o. je zauzeo mjesto na samom vrhu hrvatske proizvodnje drvenih podova, a podovi iz kolekcije DIVINE PARQUET donose kvalitetu u svaki prostor, oplemenjuju ga i čine ugodnim za život i rad.

Drvoproizvod d.o.o.