Dizalica topline Thermia Atlas

Vrhunska dizalica topline zemlja-voda – premium top model

Potpuno nova Thermia Atlas vrhunska dizalica topline zrak-voda po prvi put probija granicu od 6,0 ​​SCOP! (SCOP je mjera koja opisuje koliko učinkovito dizalica topline radi tijekom cijele godine, uključujući topla i hladna razdoblja. Označava odnos između količine proizvedene i potrošene energije. Što je veća vrijednost, to je sustav bolji.)Riječ je o potpuno novoj dizalici topline s inverterskom tehnologijom koja jamči vrhunske performanse zahvaljujući svojim jedinstvenim tehničkim karakteristikama. S revolucionarnim sezonskim koeficijentom učinkovitosti (SCOP) od 6,15 (Atlas 18 pri 35°C podnom grijanju prema EN14825), Thermia Atlas omogućuje vam smanjenje potrošnje energije do 80%. Najbolje od skandinavskog dizajna s vrhunskim dodiromAtlas ima novi zaslon u boji osjetljiv na dodir koji je potpuno u staklu, s vrhunskim dojmom kvalitete. Osim što poboljšava cjelokupni dizajn, novi zaslon također pruža poboljšani kut gledanja i oštriji kontrast. Regulacija u Atlas dizalici topline može se pohvaliti zaslonom u boji osjetljivim na dodir i jednostavnim ikonama koje je lako razumjeti. Baš kao i kod naših ranijih modela kao što je Diplomat Optimum G3, novi Atlas također ima poklopac smješten na vrhu dizalice topline. Takav sistem poboljšava uredan izgled instalacije i omogućuje skrivanje jednog njezinog dijela..Izvanredna proizvodnja tople vodeS HGW (Hot Gas Water) grijačem, Thermia je razvila jedinstvenu patentiranu metodu za proizvodnju tople vode. U isto vrijeme dok se voda zagrijava za distribuciju kroz sustav grijanja, topla voda se proizvodi na vrlo visokoj temperaturi s pomoću dodatnog de-predgrijača. To znači da u dijelu godine kada se kuća grije, dobivate puno tople vode po vrlo niskoj cijeni. Dizalica topline Atlas opremljena HGW tehnologijom i ugrađenim spremnikom tople vode od 184 litre može proizvesti 545 litara tople vode (40°C), dajući vam slobodu tuširanja do devet osoba odjednom. Spremnik tople vode ima našu TWS (Tap Water Stratification) tehnologiju, što znači da se topla voda proizvodi brže i na višim temperaturama nego s tradicionalnom tehnologijom. Zbog povišene temperature topla voda se razrjeđuje prije nego što dođe do slavina. To znači da je raspoloživi volumen korisne tople vode znatno veći nego u tradicionalnim kotlovskim sustavima.

Najtiša dizalica topline na tržištu
Inovativni akustični dizajn učinio je Atlas najtišom dizalicom topline na tržištu. S dodatnim prigušivačima vibracija i apsorberima zvuka, Atlas postiže vrhunsku razinu tišine. Radne razine buke za Atlas 12 variraju od 30 dB(A) do 42 dB(A), ovisno o brzini kompresora (prema EN12102 i EN ISO 3741).

Sustav napredne kontrole
Regulacija koordinira i upravlja sustavom grijanja. Dizalice topline Thermia rade s potpunom preciznošću kako bi vašem domu pružile najbolju moguću unutarnju klimu po najnižoj mogućoj cijeni. Korisnički prilagođeni grafikoni i ikone čine Atlas kontroler vrlo jednostavnim za korištenje. Atlas se može pohvaliti s više standardnih značajki nego bilo koja druga dizalica topline u Thermia portfelju:Zaslon u boji osjetljiv na dodir i intuitivni izbornikSobni senzor za unutarnju temperaturuPotpuni pregled temperatura i krivuljaDva kruga grijanja/hlađenjaSmart Home – sučelje za BMS (Sustav upravljanja zgradom)Pametna mreža (EVU)Kontrola izvora energijeMeđuspremnikPlug-and-play ažuriranje softvera putem USB utoraThermia Atlas može osigurati grijanje, hlađenje, grijanje bazena i raditi u kombinaciji sa solarnim toplinskim panelima ili dodatnim izvorima topline.

Inverterska tehnologija
Kontinuiranim prilagođavanjem snage trenutnoj potražnji, inverterska tehnologija omogućuje dizalici topline zadovoljavanje 100% vaših energetskih potreba. To zauzvrat znači da nema potrebe trošiti dodatna sredstva na pomoćno grijanje.

Fleksibilnost
Atlas je dostupan u dvije izlazne veličine: Atlas 12 (3-12 kW) i Atlas 18 (4-18 kW). Atlas 12 je dostupan u trofaznoj (400V) i monofaznoj verziji (230V), dok je Atlas 18 dostupan u trofaznoj (400V).

Grijanje
Najčešći europski sustavi grijanja temelje se na vodi, a toplina se distribuira putem radijatora ili hidrauličkog podnog grijanja. Izlazna temperatura sustava za distribuciju vode je obično 30-35°C za podno grijanje i 45-55°C za radijatore. Dizalice topline Thermia nude niskougljičnu alternativu tradicionalnim kotlovima u modernim zgradama, bilo da se radi o novogradnji ili rekonstrukciji i bez obzira na temperaturu potrebnu u sustavu grijanja.

Optimalna tehnologija
Optimalna tehnologija je tehnologija koja stalno nadzire vaš sustav i prilagođava performanse pumpe u skladu s nadzorom. Cirkulacijske crpke klase A s kontrolom brzine jamče da je dnevni rad uvijek prilagođen zahtjevima i uvjetima korisnika. To znači da možete biti sigurni da vaša dizalica topline uvijek radi na najučinkovitijoj razini.

Thermia OnlineAplikacija Thermia Online omogućuje vam da provjerite radi li vaš sustav grijanja ispravno, prilagodite temperaturu kada niste kod kuće ili primite obavijest ako se nešto neočekivano dogodi. Naš mrežni sustav pruža instalaterima sveobuhvatne dijagnostičke podatke i također im omogućuje da brzo odgovore na obavijesti ili pristupe live feedu performansi sustava. Aplikacija Thermia Online dostupna je za Android i iPhone.

Hlađenje ljetiDizalica topline daje toplinu tijekom zime, dok se ljeti proces može jednostavno obrnuti. Kad je vrijeme toplo, dizalica topline izvlači toplinu iz kuće i odlaže je u bušotinu radi hlađenja. Taj je proces daleko isplativiji od tradicionalnog klimatiziranja. Kada je opremljena odgovarajućim dodatnim priborom, Thermia Atlas može osigurati učinkovito hlađenje vašeg doma tijekom ljeta.

Grijanje bazena
Atlas može jednostavno grijati vaš bazen, tijekom cijele godine. To znači da možete uživati ​​u svom bazenu u svim godišnjim dobima, dok značajno smanjujete troškove grijanja.

Bit skandinavskog dizajna i trajnostiDizalice topline Thermia dizajnirane su, testirane i proizvedene u jednoj od najsurovijih klimatskih zona u Europi. Švedske zime znaju biti ekstremne. Veljača je obično najhladniji mjesec, s temperaturama koje padaju do -30°C ili čak niže na sjeveru, a grijanje je neophodno od rujna do svibnja. Thermia Atlas izgrađena je na 40 godina iskustva u razvoju i isporuci dizalica topline. Danas je to najnaprednija domaća dizalica topline zemlja-voda u Thermijinom portfelju proizvoda.

EKOPLAN-SUSTAVI d.o.o.