CHROMODEN NOVITETI

Tradicija i kvaliteta koje traju u korak sa svjetskim trendovima

Iz bogatog asortimana zagrebačke tvornice Chromos boje i lakovi, koja je prošle godine proslavila 100 godina postojanja ponovo nam u skladu s globalnim trendovima i potrebama kupaca stižu neki noviteti. Ovaj put riječ je o svima dobro poznatom Chromodenu, sinonimu kvalitete i pouzdanosti kad su u pitanju parketi / parketne površine. Iz Chromosa stižu divne vijesti da je Chromoden Aqua, asortiman ekološki prihvatljivijih proizvoda, upotpunjen s nekoliko novih proizvoda koji kao i dosadašnji nemaju neugodan miris, proizvode se bez otapala i štetnih emisija u zrak, a alat se pere vodom.

Chromoden Aqua 2K lak za parkete – PU 505 Invisible je poliuretanski dvokomponentni vodeni,  bezbojni lak „dubokog” mat izgleda sa specijalnim dodacima za visokokvalitetnu zaštitu i dekoraciju parketa i drugih drvnih obloga kada želite dobiti zaštitni lak prirodnog, natur izgleda. Izuzetno je dugotrajan, odlikuje ga visoka tvrdoća, otporan je na habanje i blaže kemikalije. Za postizanje „dubokog“ mat izgleda treba koristiti sustav bez temeljnog laka (primera)

Ukoliko želite brzo i kvalitetno obnoviti vaš stari parket lakiran Chromoden lakom (na bazi vode ili otapala) posegnite za dvokomponentnim vodenim, bezbojnim lakom sa specijalnim dodacima – Chromoden Aqua 2K lak za parkete – Repair koji će bez uklanjanja starih slojeva laka vašem parketu podariti vrhunski izgled. Primjeren je za prostore srednjeg do jakog opterećenja, a nanosi se specijalnim valjkom u jednom do dva sloja.

Izvrsna novost je i jedinstvena formula koja omogućuje da od sada koristite jedan utvrđivač (komponenta B) za sve Chromoden Aqua 2K lakove za parkete. Chromoden Aqua kontakt za 2K lakove za parkete  jednostavan je za upotrebu – uz lagano se miješanje dodaje u komponentu A željenog Chromoden Aqua laka u omjeru 10:1 i već nakon petnaest minuta zamješavanja smjesa je spremna za upotrebu.

Chromoden Aqua 2K temeljni lak za parkete – PU-P vodeni je poliuretanski dvokomponentni bezbojni temeljni lak sa specijalnim dodacima koji se primjenjuje kao temeljni lak u sustavu obrade parketa Chromoden Aqua 1K PU i 2K PU lakovima za parkete. Ujednačava boju parketa, minimalno diže drvena vlakanca i odlično zapunjava površinu. Sušenje traje svega dva do tri sata.

Rezultat ekološki osviještenog poslovanja je i najava nove linije proizvoda pod nazivom Chromoden 2K ulja za parkete koja prati svjetske trendove koji drvo kao jedan od obnovljivih izvora, nastoje zaštititi zadržavajući prirodan izgled svilenkastog sjaja.

Radi se o dvokomponentnim smjesama specijalnih ulja, voska i UV stabilizatora za  impregniranje drvenih podova i parketa, te vrtnog namještaja koje ističu teksturu drva i daju mu svilenkast sjaj. Na tržištu ih možete pronaći u čak 14 osnovnih nijansi, brzo se suše i jednostavna su za rad. 2K ulje prikladno je za drvene podove u kupaonicama, oko bazena i u prostorijama koje su  izložene visokoj vlažnosti, a možete ga i kombinirati s Chromoden Aqua 2K PU lakovima za parkete.

Na temelju preko deset desetljeća kontinuiranog razvoja, Chromos će nastaviti uljepšavati površine i za generacije koje dolaze. Vrhunska kvaliteta, znanje, inovacije i tradicija garancija su budućeg uspjeha, zajedno s ljudima koji su Chromos oblikovali u poduzeće kakvo je danas.

Chromos boje i lakovi d.d.