Chromoden fest

Chromos započeo obilježavanje 100-te obljetnice postojanja

27.-28.02.2020.
Početkom ovog stoljeća, konkretno od 2003. godine, Chromos boje i lakovi d.d. svaku veljaču je organizirao susrete parketara, članova Chromoden kluba, u raznim gradovima i mjestima lijepe naše. Od Selca, 2003., sljedeće godine Varaždina, sve do posljednjeg susreta u Topuskom 2011. godine. Tada se, iz određenih razloga, odustalo od daljnjeg već tradicionalnog druženja.

Na opće odobravanje naših parketara, Chromos ih je ugodno iznenadio početkom veljače pozivnicom za novo Chromoden fest druženje. Chromos boje i lakovi d.d. ove godine slavi 100-tu godišnjicu svog postojanja koju će raznim akcijama promovirati tijekom cijele godine, a u okviru te lijepe okrugle godišnjice, vratili su i Chromoden fest, na čijem otvorenju su objavili da će ga i daljnjih godina održavati.

27. i 28. veljače u Jastrebarskom nadomak Zagreba, okupilo se preko 130 parketara. Druženje su otvorili članovi Uprave, Gunther Vesko i Ivan Marković.

Chromoden fest je uvijek bio, a što je potvrdio i ovaj potonji, ugodno druženje kolega iz struke, dio druženja u kojem se kroz edukativne prezentacije obrađuju određene teme vezane uz podopolagačku struku, Chromos ukratko prezentira svoje nove proizvode iz segmenta zaštite drvenih podova, tako da je i ovog puta bilo riječi o novim proizvodima u segmentima lakiranja i uljenja.

Kao gost predavač, prof.dr.sc. Hrvoje Turkulin redoviti profesor sa Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održao je vrlo interesantno predavanje o Smjernicama za izvođenje drvenih podova – segment usklađivanja uvjeta pri polaganju poda, gdje je prisutne parketare podsjetio na važnost kontroliranja svih parametara odgovornih za kvalitetno položen i površinski zaštićen drveni pod. O kontroli vlage u podlozi, vlage u samom parketu, vlage u okolišnjem ambijentu, mjerenjima koja je potrebno obaviti, a kako nakon završenog posla ne bi došlo do deformacija poda te reklamacija od strane investitora (korisnika). Kompletno predavanje možete pročitati i na našem stručnom portalu www.korak.com.hr

Navečer se druženje nastavilo u ugodnom ambijentu uz večeru te razmjenu iskustava između prisutnih parketara s dugogodišnjim iskustvom te prenošenjem njihovog znanja i umijeća na puno mlađe kolege.

Ovim putem i Urednišvo časopisa Korak izražava svoje zadovoljstvo ponovim okupljanjem struke te ćemo daljnje aktivnosti pratiti kao što smo to uvijek i do sada činili.

Uredništvo stručnog časopisa Korak