Budućnost grijanja je električna

Grijanje bez emisije C02

ETHERMA je jedna od vodećih tvrtki na tržištu u području električnog grijanja i dio je Viessmann grupe od 2018. godine. Već 40 godina obiteljska tvrtka razvija i proizvodi inovativna i kvalitetna rješenja za grijanje u Austriji koja se koriste širom svijeta. Osim podnih i infracrvenih grijača, asortiman uključuje i vanjske ugostiteljske grijače i sustave zaštite od smrzavanja. “ETHERMA kvaliteta znači desetljeća iskustva, korištenje najnovijih materijala, kontinuirano poboljšanje naših usluga i proizvoda te jasan fokus na inovacije i dizajn”, objašnjava generalni direktor Thomas Reiter. “Na taj način naši kupci mogu vjerovati genijalnim rješenjima za grijanje iz ETHERMA-e i uvijek su korak ispred svog vremena.” Grijanje bez emisije C02 je naša vizija i naš DNA.

PROIZVODNI ASORTIMAN

PODNO GRIJANJE – u estrihu, ispod keramike&kamena i laminatnih obloga

ETHERMA je predvodnik u području električnih sustava grijanja. Iz toga su proizišli brojni patenti. Tako smo primjerice proizveli prvu tanku grijaću mrežicu u Europi. Uobičajeni sustavi grijanja zagrijavaju zrak. S druge strane, toplina ETHERMA podnog grijanja isijava i zagrijava prostoriju. Time se toplina ravnomjerno raspoređuje bez dizanja prašine i isušivanja zraka. To su dvije vrlo važne prednosti, posebno za alergičare. Zračejnem topline stvara se ugodan, subjektivan osjećaj topline. Tako se temperatura zraka u prostoriji može smanjiti do tri stupnja. Uz svaki stupanj uštedite i do šest posto na troškovima grijanja. Kvaliteta, trajnost, ekološka kompatibilnost. Sve se to može provjeriti i govori u ime sustava ETHERMA. Međutim, ono što se ne može izraziti brojkama je ugodan osjećaj koji uđe u vaš dom s pravim sustavom grijanja. Uostalom brojne reference potvrđuju kvalitetu i sigurnost kao što su parlament u Beču, zimske Olimpijske igre te brojna industrijska postrojenja u automobilskoj industrji uključujići hotelske komplekse.

INRACRVENO GRIJANJE – kaljeva peć suvremenog dizajna

Već se desetljećima infracrveno zračenje  rabi za poboljšanje zdravlja: bilo da je riječ o crvenom svjetlu za liječenje bolesti ili infracrvenim saunama za opuštanje i regeneraciju. Infracrvene grijalice ETHERMA funkcioniraju upravo prema tom načelu. Za razliku od uobičajenih konvekcijskih grijalica koje isključivo zagrijavaju zrak, uz to se u prostoriji ne nakupljaju čestice prašine, infracrveno grijanje zagrijava materiju što je prvenstveno za alergičare odlučujuća prednost. Dizajnerska infracrvena grijalica ETHERMA LAVA® sprječava nakupljanje prašine i bakterija, a osim toga djeluje protiv vlage i stvaranja plijesni u prostorijama. Gotovo nijedan drugi sustav grijanja ne može se tako individualno i praktično regulirati kao dizajnerska infracrvena grijalica ETHERMA LAVA®. Nakon uključivanja površina u nekoliko minuta doseže temperaturu od oko 60 Celzijevih stupnjeva – i zbog toga je odmah spremna za rad. Čak i kad niste kod kuće – uz automatizaciju kuće s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme pristupite svom sustavu grijanja.

ZAŠTITA PROTIV SMRZAVANJA

Grijanje na otvorenom ugrađuje se u beton i valjani asfalt te se koristi za održavanje rampe za pristup parkiralištima, pristupnih putova za hitne slučajeve, ulaznih područja itd. Grijaće mrežice polažu se na nosivi podsloj (beton ili asfalt). Grijaći kabel koristiti se za zaštitu od smrzavanja i održavanje temperature u industriji i kućanstvu. Primjene se kreću od zaštite od smrzavanja do održavanja temperature na cijevima i spremnicima. Primjenom proizvoda za zaštitu protiv smrzavanja smanjuje se rizik od ozljeda i proklizavanja na prometnim područjima bilo da je riječ o prilaznoj asfaltiranoj cesti ili nogostupu koji vodi do ulaznih vrata vašeg doma ili sprječavanju stvaranja opasnog leda oštrih šiljaka na olucima istodobno štiteći vodovodne cijevi u vodoopskrbnom sustavu.

KONKURENTSKE PREDNOSTI ASORTIMANA

Svi proizvodi su najviše kvalitete i proizvode se u Austriji, Salzburgu. ETHERMA sustavi za grijanje ne zahtjevaju održavanje i servis te su proizvedeni u skladu sa najnovinijm smjernicama za očuvanje okoliša bez emisije CO2 što omogućava zadovoljavanje uvijeta nZEB gradnje. ETHERMA uređaji za grijanje omogućuju izvor drugih alternativnih izvora energije te u kombinaciji sa fotonaponskoim krovnim sustavima čini idealnu kombinaciju stvaranja vlastite energije i održivosti, a dodatnim korištenjem sustava podnog grijanja koristite skladištenje proizvedene energije sa sto postotnim učinkom. Mogućnost izrade podnog grijanja po mjeri.

Etherma Elektrowärme GmbH