BASF INDUSTRIJSKI PODOVI: UCRETE®

SIGURAN, DUGOTRAJAN, HIGIJENSKI
Funkcionalnost poda – važan dio proizvodnog procesa

Svakako da je u najboljem interesu vlasnika tvornice, odnosno proizvođača da se proces proizvodnje odvija nesmetano i bez nepotrebnih troškova. Razumljivo je da podovi samom investitoru, odnosno vlasniku tvornice ne predstavljaju apsolutni prioritet. Ipak, utjecaj troškova nastalih uslijed propadanja ili nezadovoljavajuće funkcionalnosti poda, može biti veoma velik.

Osim troškova reparacije oštećenih podova, proizvođač mora nadoknaditi i gubitke uslijed zaustavljanja proizvodnje, kao i troškove naknadne organizacije i izgradnje. Ukoliko nisu ispunjeni uvjeti jednostavnosti održavanja, sigurnosti i higijene podova, u svakodnevnoj proizvodnji treba računati i sa nepredviđenim troškovima. Sve to ima direktan utjecaj na profitabilnost i zaradu proizvodnog pogona.

k55-BASF-03-300.jpgU proizvodnim pogonima industrije hrane od samih podova se mnogo očekuje. Negativni utjecaji, kojima su podovi izloženi u procesu proizvodnje i prilikom čišćenja, veoma su raznovrsni. Vrela voda, agresivne kemikalije, teški udarci i habanje uobičajeni su u svim proizvodnim pogonima. Podovi, također, moraju biti higijenski, sigurni za korištenje i ispunjavati sve zahtjeve koje propisuje zakonodavstvo.

Investitori, svjesni zahtjeva i detalja koji se odnose na podove u proizvodnim pogonima, ulažu u podove u cilju smanjenja proizvodnih troškova i povećanja profita. To je osnovni razlog zašto mnoge internacionalne kompanije, kao što su  Coca-Cola, PepsiCo, Rauch, Danone, Tuborg, Guinness i Perrier koriste UCRETE® „Heavy Duty“ poliuretanske podove u svojim proizvodnim pogonima.

Što su UCRETE podovi

Jedinstvena UCRETE® „Heavy Duty” poliuretanska tehnologija nastala je prije 40 godina. U ponudi je nekoliko sistema koji zadovoljavaju različite potrebe i zahtjeve.

  • UCRETE DP10 /20 / 30 (4 – 9 mm)
  • UCRETE UD200 (6 – 12 mm)
  • UCRETE HF 100RT (9 mm)
  • UCRETE MF (4 – 9 mm)
  • UCRETE RG (4 -9 mm)

k55-BASF-06-300.jpgUCRETE® podovi podnose izloženost vreloj vodi i čišćenje parom pod pritiskom od 130°C, kao i povremeno prosipanje t= 150 °C. UCRETE® podovi su otporni na sve kemikalije i sredstva za čišćenje koja se uobičajeno koriste u industriji hrane, kao i na agresivne kemikalije u samom procesu proizvodnje. UCRETE® takođe posjeduje i izuzetnu otpornost na udarce i habanje.

Monolitni UCRETE® podni sistemi ispunjavaju sve zahtjeve koji se tiču proizvodnje hrane, propisane od strane europskih i svjetskih zakonodavstava.

Svake godine ugradi se više od milijun m² UCRETE® podova širom svijeta.

k55-BASF-07-200.jpgU mokrim pogonima UCRETE® predstavlja pouzdano i dugotrajno riješenje. Ako imate bilo kakav problem, vrijeme je da se obratite stručnjacima i zatražite savjet. Bilo da je riječ o hladnoj ili vreloj vodi, sredstvima za čišćenje ili čišćenju parom – UCRETE® je otporan na sve!

UCRETE® je sigurno, dugotrajno, higijensko rješenje za Vaše podove u industriji hrane.

BASF DEKORATIVNI PODOVI: SLIKE GOVORE VIŠE OD RIJEČI!

BASF Croatia d.o.o.