“AGRO Startup” na Agronomiji u listopadu

Udruga „Zemlja i ljudi“ nastavlja sa svojom misijom „Inspiriramo poljoprivredu“. Nakon uspješno organizirane 1. poljoprivredne konferencije „Slavonike“, udruga organizira jednodnevnu konferenciju pod nazivom „AGRO Startup“. „AGRO Startup“ održat će se 25. listopada na Agronomskom fakultetom u Zagrebu.

2016-08-16-agro-startup-200.jpgAgronomski fakultet, na čelu kojeg se nalazi dekan prof. dr. sc. Zoran Grgić prihvatio je biti suorganizatorom ovog jedinstvenog događaja. Sam naziv konferencije usmjeren je prema povezivanju dosadašnjih praksi i inspiriranju mladih, budućih agro-poduzetnika da pripreme i predstave svoje ideje namijenjene učinkovitijim poljoprivrednim procesima.

„Tehnologija sve više postaje utjecajan čimbenik u procesu poljoprivrednih ciklusa, baš kao i važnost udruživanja s ciljem konkurentnosti i opstanka. Spajanje mladih poljoprivrednika i pružanje mogućnosti za razumijevanje i implementaciju inovacija i tehnologija, teme su o kojima se mora što prije otvoriti rasprava. Također, sve one koji razmišljaju o agro-biznisu treba potaknuti na pokretanje start up-ova“ izjavio je Danijel Koletić, potpredsjednik udruge „Zemlja i ljudi“.

Na „AGRO Startup-u“ očekuju se i predstavnici investitora iz poljoprivrednog sektora koji će osigurati potencijalna investitorska sredstva za studentske Agro Startup ideje. Priprema programa je u tijeku, a bit će predstavljen krajem kolovoza.

KONTAKT:
Mateja Kalinić
Koordinatorica projekta
mateja.kalinic@aprioriworld.com
01/5620 523