13.04. nam stiže druga konferencija „Žene u građevini, arhitekturi i srodnim industrijama“

Nakon uspješnog prvog izdanja prošlogodišnje Konferencije za žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama., slijedi i druga! Cilj ovogodišnje konferencije osnaživanje je žena kroz dijeljenje iskustva i networking. Održat će se 13. travnja u Zagrebu u hotelu Westin uživo, od 8:30 do 15 sati, a u nastavku donosimo zanimljivosti koji očekuju sve sudionike.

Građevina i povezane industrije oskudne su brojem zaposlenih žena. One u kompanijama te tih branši nisu gotovo nikad na vodećim pozicijama, kao ni vlasnice tvrtki. Arhitektice pak pokreću vlastita poslovanja, no često ostaju u mikro segmentu, dok se geodetkinje susreću s predrasudama i u privatnom i javnom sektoru. U poduzetničke vode ulaze rijetko. Kako izgleda rad u industrijama koje su među muški najdominantnijima u svijetu, prikazat će govornici konferencije.

Thiago Bornioti naći će se u žensko dominantnom društvu na konferenciji. Ovaj Brazilac ima više od 10 godina radnog iskustva u ljudskim resursima, a držat će predavanje o Colasu, međunarodnoj grupaciji za koju radi. Pričat će o težnji koju imaju, za izgradnjom radnog okruženja koje je raznolikije i inkluzivnije. Cilj je izazvati tradicionalno mišljenje da je građevina muško mjesto, te učiniti taj sektor primamljiviji ženama. Također, osigurati im uspjeh u poslovnom smislu.

Osječanka Lana Krstanović također će stati za govornicu konferencije. Svoju osobnu priču o dugogodišnjoj borbi s bolešću upotpunit će onom poslovnom temom ‘Ako sve ide kako treba, nešto nije u redu’. Sa suprugom je pokrenula vlastiti biznis, tvrtku Genesis, koja je generalni zastupnik Husqvarna građevinskih strojeva za Republiku Hrvatsku. Već 18 godina gradi iskustvo u građevinskom sektoru, mnogim projektima. Izazovi s kojima se putem susrela, te kako ih je kriznim menadžmentom uspješno prebrodila, ispričat će sudionicima.

Pričama o mladim inženjerkama koje svoje karijere razvijaju u CEMEX-u, Mirela Kotarac svojom će prezentacijom pokazati tko su „Žene u cementnoj industriji“. Ova direktorica ljudskih resursa u CEMEX Hrvatska usredotočit će se na pitanje raznolikosti i uključivosti te kako politike i strategije pretočiti u akcije i djela koja pridonose položaju i zadovoljstvu žena u pretežito muškoj kompaniji.

Zanimljive i korisne teme samo su djelić događaja edukativno-networking karaktera koji će se održati 13. travnja u Zagrebu. Prijave za sudjelovanje na drugoj Konferenciji za žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama su otvorene, a sve potrebne informacije nalaze se ovdje.

Uredništvo časopisa Korak