Rezana građa

U ponudi rezane građe nalazi se širok spektar okrajčanih i neokrajčanih vrsta drva u debljinama od 25 do 80 mm i dužinama od 2-6 metara.

Iza tvrtke J.u.A.Frischeis su desetljeća iskustva: Grupa Frischeis već je više od 65 godina aktivna u međunarodnom poslovanju s rezanom građom. Zahvaljujući velikoj brizi naš tim stručnjaka ima odgovarajuće znanje stečeno dugogodišnjim iskustvom, za to koje je drvo primjereno za naše kupce i odgovarajuću namjenu.

Kao kompletni dobavljač rezane građe Frischeis ima izravan pristup najvažnijim međunarodnim nabavnim tržištima: Za naše kupce kupujemo/dobavljamo u najboljim područjima rasta u Europi i uvozimo rezanu građu vrhunske kvalitete od naših uspješnih partnera u prekomorskim zemljama.

Prisutni smo od samog početka

Frischeis je u Europi lokalno organiziran tamo gdje uspijevaju veliki resursi drva. Pratimo lanac isporuke od trupaca u šumi preko proizvodnje u pilanama pa sve do prodaje. Kratko trajanje transporta i kod rezane građe donosi uštede na troškovima što se potom odražava na prodajnim cijenama.

Stručnjaci na djelu

k60-frischeis-2Uvozno drvo je spremno za pretovar u tršćanskom lučkom skladištu u vlasništvu tvrtke. Široka paleta europskog drva i sibirskog ariša uskladištena je u St. Mareinu/Štajerska i uvijek je na raspolaganju.

Štoviše, tvrtka-kći „J. F. Furnir“ u Braşovu/Rumunjska obrađuje plemenito drvo iz najboljih europskih područja rasta – što se može prepoznati na izvanrednoj kvaliteti rumunjskog hrasta, jasena, bukve, trešnje i javora. Osim parenja i sušenja proizvodimo rezanu građu specijalnih debljina i fiksnih dimenzija. Portfelj Grupe Frischeis kreće se od neobrađenih dasaka do fino izblanjane podnice za terasu.

Organizacija i logistika

Uz jaku organizaciju i logistiku Frischeis jamči brzu dostupnost sa skladišta u svim distribucijskim centrima. Čak i kad naši kupci traže nešto posebno: Nabavljamo drvo za više od stotinu posebnih namjena – od drva za glazbene instrumente do industrijskog asortimana kao što su frize i letvice.

Ponuda sa skladišta

U ponudi rezane građe nalazi se širok spektar okrajčanih i neokrajčanih vrsta drva u debljinama od 25 do 80 mm i dužinama od 2-6 metara.

U sklopu te ponude nalaze se i drvni elementi za proizvodnju prozora i vrata.

Rezana građa pravilno je skladištena, a vlažnost je svedena na vrijednost koja najbolje odgovara daljnjoj obradi.

Standardni skladišni program u dužinama 2-6 m

Četinjače
– sibirski ariš
– europski ariš
– bor
– jela
– smreka

Listače
– parena bukva
– prirodna bukva
– slavonski hrast
– europski hrast
– jasen
– orah
– američki orah
– trešnja
– američka trešnja

Egzote
– teak
– wenge
– sapelli mahagoni
– abachi (wawa)
– iroko
– doussie

FSC-certifikat

Povećana društvena svijest o nužnosti zaustavljanja uništavanju šuma dovela je do toga da se globalno uvedu norme koje će regulirati gospodarenje šumama i jamčiti da će se ono vršiti prema strogim ekonomskim, socijalnim i ekološkim standardima. Opće je mišljenje da se bogatstvom šume mora upravljati tako da se poštuju potrebe sadašnjih, ali i budućih naraštaja.

Proizvod koji posjeduje uvedeni FSC-certifikat za krajnjeg kupca znači da on svojim potrošačkim postupkom nije pridonio  nemilosrdnoj eksplotaciji šumskih resursa.

U cilju zadovoljavanja takvih uvjeta i tvrtka J.u.A. Frischeis prihvatila je postavljene međunarodne norme. Njezini kupci mogu biti sigurni da odlukom o kupnji drva i drvnih  proizvoda iz poslovnice J.u.A. Frischeis pomažu u očuvanju šumskih resursa, što potvrđuje i FSC-certifikat.

65 godina iskustva na tržištu i istinske kompetencije za drvo našim su kupcima od velike koristi…

J.u.A. Frischeis d.o.o.