Velux predstavlja – Prvi na svijetu prozor za ravni krov sa zakrivljenim staklom

Prvi na svijetu prozor za ravni krov sa zakrivljenim staklom

VELUX prozor za ravni krov sa zakrivljenim staklom spaja elegantan dizajn i odličnu provodljivost dnevne svjetlosti; inovativno rješenje za one koji cijene kvalitetu i dobar dizajn.

VELUX grupa, svjetski lider u proizvodnji krovnih prozora je predstavila atraktivno i inovativno rješenje za ravni krov. Ovaj novi, minimalistički stakleni prozor je odlično rješenje za vlasnike kuća ili stanova koji renoviraju svoj ravni krov i žele da on bude više od običnog štita od hladnoće i kiše. To je prvi na svijetu prozor za ravni krov sa staklom koje je zakrivljeno i proteže se od ruba do ruba prozora. Inovativni, zakrivljeni dizajn nazvan CurveTech omogućava kišnim kapima da lako otječu s površine čak i kod nagiba krova od 0° pritom nudeći beskonačan izvor dnevne svjetlosti i svježeg zraka.

Optimalno osvjetljenje
Svi modeli VELUX krovnih prozora za ravni krov su odlično rješenje za dovođenje dnevne svjetlosti i svježeg zraka u prostorije smještene u središnjem dijelu tlocrta zgrade, no model sa zakrivljenim staklom omogućuje još više dnevnog svjetla u prostoru, te neometan pogled prema nebu.

velux-1Vrhunska kvaliteta izvedbe i odlične izolacijske karakteristike
Zakrivljeno staklo, kao gornji element prozora za ravni krov se može kombinirati s elektrificiranim ili fiksnim donjim elementom. Donji element se sastoji od PVC izoliranog okvira opremljenog dvostrukim staklom. Zakrivljeno staklo debljine 6 mm kao treći sloj stakla osigurava optimalnu energetsku učinkovitost – toplinska izolacija prozora je U = 1,2 W/m2K.

Udobnost upravljanja
Vrhunska udobnost upravljanja elektrificiranog modela prozora se postiže upravljačkim panelom koji ima zaslon osjetljiv na dodir i moguće ga je programirati za automatsko provjetravanje. Ugrađeni senzor za kišu zatvara prozor s prvim kapima kiše.

Više o VELUX prozoru za ravni krov sa zakrivljenim staklom pročitajte ovdje